Instagram
måndag 8 februari 2016

Solsken på en tallrik

Jag är nog inne i en matfas just nu.. ni kanske har märkt det.. Jag snöar nog in mig på olika grejer i olika perioder och nu är det helt enkelt stort fokus på att laga mat. Mycket nyttig och praktisk mat, men även att testa helt nya grejer och helt strunta i kalorimängd eller näring. 
Idag blev det dock rätt nyttigt. Och rätt gult. 
Himla gult faktiskt. 
 och det tog mindre än en halvtimme att laga (förutom att jag tinade räkor och musslor i kylen i ett tag). 
  • Det ni ser är helt enkelt zucchinipasta som jag stekt snabbt i olivolja med lite champinjoner och hackad vitlök. 
  • Sen tog jag upp det och stekte lite räkor och musslor (för en gångs skull köpte jag faktiskt helt färdigskalat.. det är ju faktiskt måndag..) i sambal oelek och hackad vitlök. 
  • När det blivit varmt (håll inte på länge, skaldjuren behöver typ bara sekunder i en panna) hällde jag på lite matlagningsgrädde och kryddade med curry, cayennepeppar och paprikapulver. 

För färgens skull tog jag lite gurkmeja också, men den kan uteslutas vad gäller smak. 
Men ja. 
Nyttigt, snabbt, soligt. 
Perfekt mat för en måndagskväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

mitten

Senaste pins